تأمین سرمایه جمعی

تأمین مالی جمعی یا Crowdfunding یکی از رویکردهای نوین در حوزه سرمایه‌گذاری است که هدف آن تامین منابع مالی لازم برای راه اندازی و توسعه کسب و کار از طریق جمعی از افراد مستقل است. در این روش، منابع مالی معمولا از طریق اینترنت و با مشارکت‌های محدود افراد متعدد تامین می‌شود.

می خواهیدکسب و کارتان را توسعه دهید؟ طرحهای خوب با سودآوری بالا در ذهن دارید؟ پول کافی برای اجرای طرح ندارید؟ میخواهید سرمایه گذاری پیدا کنید که در سود و زیان شما شریک شود؟ تمایل دارید سرمایه گذار به جای سهام شرکت، تنها در یک طرح خاص شریک شود؟

سرمایه گزاری در طرح ها

میخواهید سبد سرمایه گذاری خود را متنوع تر کنید؟ انتظار سود بیشتر از بانک دارید؟ علاقه مند هستید از پولتان در توسعه کسب و کارها استفاده شود؟ میخواهید بدانید با سرمایه تان چه ارزشی ایجاد میشود؟

مرحله اول

دریافت درخواست متقاضیان

مراجعه متقاضیان میتواند از طریق صندوق نوآوری شکوفایی، صندوق پژوهش و فناوری، لیزینگ، شعب سوپر مارکت مالی، سندیکاها و مراجعه مستقیم میتواند باشد.

مرحله دوم

ارزیابی و اعتبار سنجی

فرآیند ارزیابی و اعتبارسنجی، از مناظر فنی، اقتصادی، مالی و ریسک طرح همچنین اطلاعات در یافتی از متقاضی، جهت ایفای تعهدات تامین مالی انجام میگردد.

مرحله سوم

اعلام شرایط همکاری به متقاضیان مورد تأیید

عقد قرارداد میان متقاضی و عامل به وکالت از سرمایه گذاران و دریافت تضامین مربوطه

مرحله چهارم

ارائه فرصت سرمایه گذاری

دریافت سرمایه مورد نیاز از طریق سرمایه گذاران و پرداخت سود به ایشان.

کرود فاندینگ (تامین مالی جمعی) از دو لغت کرود (crowd) به معنای انبوه مردم و فاندینگ (funding) به معناری تامین سرمایه تشکیل شده است.
تامین مالی جمعی یک راهکار تامین مالی به ‌وسیله جمع‌آوری مقادیر اندک سرمایه از تعداد زیادی از افراد گفته می‌شود.
در تامین مالی سنتی برای کسب وکار‌ها، پروژه ها به تعداد اندکی از سرمایه‌گذارها محدود می‌شوند اما در تامین مالی جمعی این رویه تغییریافته است.

کرود فاندینگ (تامین مالی جمعی) جهت تامین سرمایه و حمایت از دو گروه از مردم جایگاه ویژه ای دارد.

۱- کارآفرینان و مبتکرانی که تلاش می‌کنند ایده خود را به کسب‌وکاری مناسب تبدیل کنند.
۲- کسب‌وکارهای کوچک و متوسطی که سعی در حفظ و توسعه خود دارند.

در هر دو مورد، در محیط‌های مالی با چالش‌های بزرگی مواجه هستند. شرکت‌های نوپا با توجه به عدم اعتبار و تاریخچه عملیاتی و سوابق ثبت‌شده، جهت تامین مالی به شیوه‌های سنتی با دشواری و سختی زیاد مواجه هستند. علاوه بر این تنها بخش کوچکی از بخش‌های خصوصی از صندوق‌های سرمایه‌گذاری تامین مالی می‌شوند.